Enkele belangrijke soorten muziek

Muziek is een kunstvorm die al duizenden jaren bestaat. Het medium is geluid, dat varieert over het bereik van octaven. Algemene muziekcategorieën omvatten klassieke muziek, hedendaagse muziek, volksmuziek, dansmuziek, jazzmuziek, metalmuziek, moderne muziek en meer.

Verschillende soorten muziek kunnen sommige van de andere elementen benadrukken, verminderen of anderszins uitsluiten. Veel mensen zijn bijvoorbeeld bekend met klassieke muziek vanwege hun muziekstijl. Klassieke muziek wordt al lang erkend als een van de meest esthetisch aangename vormen van muziek ter wereld. De melodieën worden gezongen door zangers die klassieke instrumenten gebruiken om de geluiden te produceren. Veel muzikanten nemen een klassieke stem aan om zichzelf een authentiek klassiek geluid te geven. Veel klassieke liedjes zijn aangepast tot populaire muziek. Jazzmuzikanten staan ​​bekend om hun improvisatiestijl van jazzmuziek.

Volksmuziek is een andere classificatie van muziekgenres. Volksmuziek is geïnspireerd op de traditionele volkscultuur van een land. Veel van de nummers die door dit genre populair zijn geworden, zijn oorspronkelijk opgenomen door native Americans. Tegenwoordig zijn veel mensen bekend met dit genre via populaire televisieshows. Pop- en hiphopmuziek zijn andere populaire vormen van volksmuziek.

Jazz- en bluesmuziek zijn erg populaire muziekvormen in de Verenigde Staten en daarbuiten. Jazz- en bluesmuziek is voortgekomen uit de bluesmuziek die aan het eind van de 19e eeuw populair was. Bluesmuziek bevat meestal bluesinstrumenten zoals de gitaar en viool.