De belangstelling en liefde voor het lezen en informatie groeien naarmate de technologie verder uit te breiden.

Bij het vergelijken van scholen in de Verenigde Staten, hebben veel wijken veel verbetering in testscores en in studentenhuizen resultaten door de jaren heen. Testen in het algemeen is een belangrijk onderdeel van het curriculum op veel scholen in het hele land te worden. Examens, zoals de Florida Comprehensive Assessment Test (FCAT) en NAEP hebben een gemeenschappelijk deel van student het testen van alle in het hele land te worden. Misschien wel een van de meest opvallende trends die gevonden kunnen worden binnen Social Studies en Geschiedenis is inclusief de enorme verschillen in de klas maten over de hele linie. In de afgelopen jaren werden grote klassen te vinden in veel scholen in het hele land.

Een grote klasse grootte kan een aantal problemen zeker te creëren. In scholen met grote klassen, studenten hebben de neiging om zich te ergeren aan het niet kunnen maken voor de hoeveelheid tijd die ze gemist hebben de klas, evenals tijdens de eerste paar weken of maanden van de klassen wanneer ze beseffen dat ze niet om vooruitgang te boeken in de richting van een inhaalslag met de andere studenten.

Grote klassen in een klaslokaal instelling kan ook problemen voor zowel docenten en studenten te creëren. Als er te veel studenten in de kamer, kan het moeilijk zijn voor instructeurs om de hoeveelheid tijd die elke student doorbrengt in de klas te volgen.

De school districten die grote klasse moest maten voorafgaand aan de uitvoering van de hervormingen gericht op het opleiden van studenten. Deze veranderingen hebben de educatieve ervaring van zowel studenten als docenten verbeterd.

In feite is de staat Florida heeft onlangs geïmplementeerd een statewide testsysteem die van kracht in januari zal duren, 2020. Deze hervorming in Florida onderwijs omvat een aantal belangrijke veranderingen in Social Studies en Geschiedenis waaronder studenten worden onderwezen op materialen die van toepassing zijn op de huidige samenleving.

.