Microtopping

Wat is microtasking?

MicroTopping is ontwikkeld om een ​​extreem glad, gelijkmatig en zeer gestructureerd oppervlak te geven aan betonnen binnenoppervlakken. Met behulp van een hogedrukspuit en een betongereedschap wordt een gespecialiseerde sproeier gebruikt om een ​​hoogglans gepolijst oppervlak op elk betonnen oppervlak af te zetten. Hierdoor kan het oppervlak worden gestructureerd tot de exacte gewenste textuur. Er zijn verschillende soorten microtasking: oppervlaktevoorbereiding, betoncoating binnenshuis, betoncoatings buiten en betonvloercoating. Bezoek de onderstaande website voor meer informatie over het microtasking-proces en voor aanvullende informatie over hoe u aan de slag kunt in deze branche.

Microtasking wordt vaak verward met plastiKoteing, een stukadoorstechniek. Microtasking wordt ook wel microtreating genoemd. PlastiKote is een stukadoorsmiddel dat met de hand of machinaal wordt aangebracht en heeft veel overeenkomsten met microtasking. In feite is de meeste plastiKote microtasking.

Het fundamentele verschil tussen microtasking en plastiKote is dat de eerste wordt gedaan met polyurethaanafwerking in plaats van hout. Het eindresultaat lijkt erg op elkaar, maar de gebruikte afwerking is aanzienlijk anders. Microtasking heeft een hoge mate van vaardigheid, maar is niet zo veeleisend voor de operator als andere technieken.

Een microtasking-taak begint met het verwijderen van bestaande oppervlakteverontreinigingen op een betonnen oppervlak. Deze verontreinigingen zijn meestal olie, vet of vlek. Nadat het oppervlak is gereinigd, wordt het bedekt met een speciale epoxyharsen.

Zodra het oppervlak is bedekt, worden lagedrukspuiten gebruikt om het beton te coaten met een speciaal samengestelde betonverf of -kit. In de meeste gevallen wordt de hars aangebracht met een hogedrukspuit. Hierdoor kan de betonverf of -kit langdurig op het betonoppervlak blijven.

Een ander belangrijk verschil tussen microtasking en plastiKote is dat plastiKote vaak met de hand wordt gedaan en minder agressief is in de toepassing. Microtasking wordt echter uitgevoerd door machines die de hars- en betonafwerking agressiever aanbrengen dan een hand zou doen. Ook wordt een fijnere afwerking bereikt.

Veel bedrijven bieden beide toepassingen aan, met hun eigen verschillen in de hoeveelheid fijne afwerking die ze bieden. Er zijn echter verschillende bedrijven die een hoogwaardige afwerking aanbieden tegen een redelijke prijs. Microtasking wordt meestal bereikt door één machine te gebruiken.

Voor meer informatie over microtasking is internet altijd een goede plek om meer informatie te vinden. PlastiKote komt lang niet zo vaak voor als microtasking. Het feit dat het een zeer populaire stijl van coaten is, is zijn relatieve zeldzaamheid, maar het is een uitstekende keuze voor iedereen die snel een project voor zijn huis wil voltooien.

Een belangrijke factor bij de keuze voor microtasking of plastiKote is het type betonoppervlak. Er zijn enkele soorten betonnen oppervlakken die kunnen worden beschadigd door microtasking of plastiKote.

Vloeren hebben bijvoorbeeld een andere afwerking nodig. Een vloerkleed dat bijvoorbeeld is bespoten met polyurethaanhars, moet mogelijk worden geschuurd voordat de betonafwerking wordt aangebracht, omdat de polyurethaanhars aan de ruwe randen van het tapijt blijft kleven als het erop wordt gespoten.

Het eerste dat u moet doen voordat u besluit om microtasking of plastiKote te gebruiken, is ervoor te zorgen dat het oppervlak vrij is van krassen en geen sporen van vuil. Als u enige vorm van schade aan het oppervlak opmerkt, kunt u deze het beste op een stuk papier of karton laten zitten, zodat u er zorg voor kunt dragen voordat de afwerking wordt aangebracht.

Schuurpapier moet ook vóór het aanbrengen worden gebruikt om het schoon te maken en eventueel stof te verwijderen. Het is belangrijk om het schuurpapier tussen de lagen te laten drogen, dus lees alle aanwijzingen op het product.

Een andere belangrijke overweging bij het gebruik van een van deze twee methoden is ervoor te zorgen dat het beton op de juiste manier is voorbereid voor microtasking of plastiKote. De meeste mensen zijn het erover eens dat beide methoden op hetzelfde oppervlak kunnen worden gebruikt, maar het is belangrijk dat het oppervlak is geschuurd voor de volgende toepassing.