Deze kan heel krachtig zijn en laat de software om te werken zonder streng gecontroleerd wordt door de gebruiker. Er zijn echter een aantal problemen met het gebruik van dit soort platformen die het feit dat ze zijn moeilijker te beheren en hoe meer kans dat ze verouderd zijn op te nemen.

SharePoint en het serversysteem die zijn aangesloten hebben het extra voordeel dat ze een groot aanpassingsvermogen. Het kan worden aangepast en verbeterd om aan de eisen van de gebruiker en het bedrijfsleven te voldoen. In sommige gevallen is de noodzaak van deze kan zijn dat het aantal sites die nodig zijn te groot om te passen in een enkele server en dus moet worden verdeeld over meerdere servers.

Dit is waar het belangrijk wordt om server-side hosting waar het bedrijf het SharePoint intranet kan hosten op meerdere servers te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker in staat is om de server die het meest geschikt is om de gebruikers te eisen. Dit kan worden gedaan door het hebben van een consistent webplatform in de client die hen in staat stelt om de site te bezoeken uit alle verschillende computers waarop de SharePoint intranet geïnstalleerd.

Echter, het nadeel van het gebruik van deze methode is dat de SharePoint intranet zal elke keer dat de gebruiker de SharePoint-upgrades worden gekopieerd naar de nieuwe locatie. Om dit te vermijden is het het beste om de software die draait op de server in staat zijn om de SharePoint te veranderen en op elk gewenst moment, zonder de noodzaak om het te kopiëren naar de server en wijzigingen aanbrengen in de configuratie.

Een ander probleem dat kan optreden bij het gebruik van verschillende types van SharePoint is dat de software die de gebruiker nodig heeft om in te loggen op de server, moet u een gebruikersnaam en een wachtwoord om te kunnen om iets te doen, kan problemen veroorzaken wanneer de gebruiker is uitgelogd. Daarom moet het bedrijf altijd de mogelijkheid om verbinding met de server en het actualiseren van de SharePoint zonder een web browser te gebruiken. Dit kan gedaan worden met behulp van een batch-e-mail die het mogelijk maakt alle gegevens in het SharePoint intranet te uploaden voordat ze worden overgedragen aan de opdrachtgever.

Veel ondernemers liever hun eigen software te installeren, omdat dit geeft hen meer controle over de toepassing en is flexibeler dan de software die wordt geleverd door de server. Het enige nadeel van deze aanpak is dat het bedrijf niet de informatie en gegevens worden gewist na een bepaalde periode van tijd kan besparen. Daarom is het erg belangrijk dat de server regelmatig moeten worden bijgewerkt, omdat dit mogelijk maakt een bedrijf om voortdurend te blijven up-to-date.

.