Hoe vrachtwagens het leven gemakkelijker hebben gemaakt

Een oplegger of vrachtwagen is in feite een gemotoriseerd voertuig dat is ontworpen voor het vervoer van goederen. Vrachtwagens variëren sterk in capaciteit, grootte en ontwerp. Kleinere varianten kunnen technisch vergelijkbaar zijn met kleine auto's. Omdat ze echter voornamelijk worden gebruikt voor het verplaatsen van goederen, hebben vrachtwagens een groter gewicht dan auto's. Daarom vereist het veel druk om er een te verplaatsen, vooral wanneer de lading de limieten van het voertuig overschrijdt.

Vrachtwagens

De term 'vrachtwagen' kan ook worden gebruikt voor andere soorten zware vrachtwagens zoals opleggers. Deze worden vaak gebruikt bij het verplaatsen van woonmaterialen zoals grind of zand. Deze verschillen ook van gewone vrachtwagens doordat ze kunnen worden uitgerust met hydraulische hefsystemen die het heffen van objecten veel gemakkelijker maken.

In het verleden was het voor bedrijven lange tijd niet mogelijk om hun werknemers van meer dan één auto te voorzien. Het was een zeer kostbare aangelegenheid omdat er grote wagenparken moesten worden aangeschaft. Met de komst van moderne transporttechnologieën hebben veel bedrijven het potentieel gerealiseerd om vrachtwagens voor hun voertuigen te gebruiken.